Orthopedische schoenen en vergoeding door de zorgverzekeraar

U of één van uw naasten heeft van de behandelend specialist een verwijzing ontvangen voor de vervaardiging van (semi-)orthopedische schoenen. Dat kan via de huisarts zijn gegaan, maar ook via een medisch specialist zoals een revalidatiearts of een orthopedisch chirurg. Een afspraak bij de orthopedisch schoenmaker is de volgende stap. Maar hoe zit het precies met de vergoeding door de zorgverzekeraar? Wij leggen het u graag uit.

 

De vergoeding van orthopedische schoenen

Uw behandelend specialist heeft vastgesteld dat er schoentechnische aanpassingen nodig zijn, bijvoorbeeld wanneer u door voetproblemen niet meer prettig kunt lopen op gewone schoenen. Dat noemt men een medische indicatie en daarmee komt u in aanmerking voor financiële vergoeding door de zorgverzekeraar. De medische indicatie vormt de basis van de verwijzing die u ontvangt. De orthopedisch schoenmaker heeft de verwijzing nodig om de kosten van de (semi-)orthopedische schoenen bij uw zorgverzekeraar te declareren. Als uw orthopedisch schoenmaker een contract heeft afgesloten met uw zorgverzekeraar, hoeft u de rekening niet zelf in te dienen. Dat regelen de orthopedisch schoenmaker en de zorgverzekeraar in dit geval onderling.

 

Eigen bijdrage orthopedische schoenen

Omdat iedereen eens in de zoveel tijd nieuwe schoenen koopt, betalen ook mensen die orthopedische schoenen nodig hebben een vergelijkbare bijdrage in de aanschafkosten. De wettelijke eigen bijdrage is in 2019 als volgt:

  • Tot 16 jaar: € 65,50 per paar
  • Vanaf 16 jaar: € 131 per paar

Daarnaast is er (alleen voor personen ouder dan 18 jaar) sprake van het wettelijk eigen risico. In 2019 is het verplicht eigen risico € 385 per jaar. De vergoeding voor orthopedische schoenen vanuit de basisverzekering valt onder het eigen risico. De eigen bijdrage en het eigen risico worden dus in mindering gebracht op de vergoeding die u ontvangt.

 

Vergoedingen bij Veld

Veld Orthopedische Schoentechniek heeft vestigingen in Hoorn en Alkmaar en heeft contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars. U vindt hier meer informatie over vergoedingen. U kunt bij ons terecht voor orthopedische schoenen, semi-orthopedische schoenen, verbandschoenen, voorzieningen aan confectieschoenen en op maat gemaakte steunzolen. Heeft u vragen over verwijzing en vergoeding? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag.

 

Rob Verhoogt in het Noordhollands Dagblad

...

Rob Verhoogt in het Noordhollands Dagblad

Op zaterdag 29 juni publiceerde het Noordhollands Dagblad een uitgebreid artikel over het dankbare werk van Veld Orthopedische Schoentechniek. 

Lees meer
 

Rob Verhoogt bij Veld Orthopedische Schoentechniek

...

Rob Verhoogt bij Veld Orthopedische Schoentechniek

Ter versterking van ons team verwelkomen wij Rob Verhoogt bij Veld Orthopedische Schoentechniek. Rob Verhoogt is al ruim 21 jaar bekend op het gebied van loopanalyses, sportinlays, schoenaanpassingen, steunzolen en orthopedisch schoeisel in de regio Alkmaar.

Lees meer
 

Opening vestiging Keesomstraat Alkmaar

...

Opening vestiging Keesomstraat Alkmaar

Met veel trots maken wij bekend dat we een nieuwe vestiging gaan openen! Naast onze mooie locatie in Hoorn, breiden wij ons nu verder uit naar Alkmaar.

Lees meer

Contact

Veld orthopedische schoentechniek
Vestiging Hoorn
Nieuwe Steen 32D, 1625 HV Hoorn
Vestiging Alkmaar
Keesomstraat 8C, 1821 BS Alkmaar
51797429

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag

van 8.30 uur t/m 17.00 uur geopend.

Afspraak maken?

Uitgebreid formulier