Welk inzicht geeft een loopanalyse?

Moderne techniek legt de voet onder de loep

Prettig bewegen is niet altijd vanzelfsprekend. Door overbelasting, ouderdom of blessures ontstaan regelmatig afwijkingen in het bewegingspatroon. Soms zijn die afwijkingen niet direct voelbaar. Toch geven ze op den duur vaak problemen. De loopanalyse is daarom een belangrijk onderdeel van de intakeprocedure van Veld. Niet alleen om inzicht te krijgen in de oorzaak van bestaande pijnklachten, maar ook om deze vroegtijdig te voorkomen.

Geavanceerde apparatuur

Veld Orthopedische Schoentechniek beschikt over de geavanceerde Zebris FDM-T loopband. Het krachtenplatform bevat 5500 druksensoren en stuurt de verzamelde data direct door naar de pc. Niet alleen de druk wordt gemeten, ook de functionaliteit van diverse spiergroepen wordt in kaart gebracht. Op die manier ontstaat goed inzicht in de contradictiepatronen tijdens het lopen. Naast de loopanalyse op de loopband wordt regelmatig gebruik gemaakt van andere meetinstrumenten. Samen vormt de verzamelde informatie een compleet beeld van het bewegingspatroon en de eventuele afwijkingen.

Loopanalyse bij voetklachten

Een loopanalyse geeft inzicht in de oorzaak van voetklachten, maar kan ook aantonen dat het probleem zich mogelijk in een ander deel van het lichaam bevindt. Bijvoorbeeld in de heup of de knie. Afhankelijk van de aard van de klacht wordt een passende oplossing gekozen. Op maat gemaakte steunzolen of volledig op maat gemaakte orthopedische schoenen bijvoorbeeld.

Loopanalyse bij sporters

Wie intensief sport, loopt logischerwijs kans op blessures. Sporten zoals hardlopen vragen veel van het lichaam en zorgen voor hoge druk op de spieren en gewrichten. In veel hardloopzaken wordt daarom een eenvoudige loopanalyse aangeboden om de keuze voor goed passende schoenen en eventueel licht aangepaste schoenen te vergemakkelijken. Toch is dit nooit maatwerk. Een lichte afwijking in de ene voet hoeft bijvoorbeeld niet te betekenen dat ook de andere voet aangepast schoeisel nodig heeft. Wij adviseren sporters daarom vaak om neutrale schoenen te gebruiken in combinatie met op maat gemaakte sportinlays. Dit zijn speciale steunzolen voor sporters.

Prettig en pijnloos bewegen

Een goede loopanalyse schetst een toekomstbeeld. Het biedt inzicht in het looppatroon en geeft informatie die nodig is om bepaalde aanpassingen te vervaardigen. Veld voert daarom een uitvoerige loopanalyse uit en geeft op basis daarvan een heel gericht advies. Pas na een loopanalyse geven wij aan of- en zo ja welke aanpassing nodig is. Vervolgens worden kwalitatief hoogwaardig schoeisel, steunzolen of sportinlays op maat gemaakt.

Heeft u voetklachten of bent u fanatiek sporter? U kunt voor een loopanalyse terecht bij de specialisten van Veld. Neem vooral contact met ons op, wij helpen u graag.

Contact

Veld orthopedische schoentechniek
Vestiging Hoorn
Nieuwe Steen 32D, 1625 HV Hoorn
Vestiging Alkmaar
Keesomstraat 8C, 1821 BS Alkmaar
51797429

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag

van 8.30 uur t/m 17.00 uur geopend.

Afspraak maken?

Uitgebreid formulier