Verbandschoenen

Verbandschoenen zijn bedoeld voor mensen die last hebben van bijvoorbeeld oedeem, artritis, diabetes of een grote wond op de voet. Ook in de revalidatieperiode na een operatie aan de voet worden vaak verbandschoenen aangeraden. Deze speciale schoenen zijn gemaakt van zacht materiaal en lijken een beetje op pantoffels. Ze worden ook wel verbandsloffen of therapieschoenen genoemd. Verbandschoenen geven mensen met bovenstaande problemen de gelegenheid om toch naar buiten te gaan. Zij krijgen wat meer bewegingsvrijheid. De verbandschoenen zijn zacht en ventileren goed, waardoor zij prettig zitten.

Waarom verbandschoenen?

Verbandschoenen zijn zacht en soepel. Normale schoenen sluiten nauw aan op de voet en zijn stevig, wat voor de gezonde voet een prettige ondersteuning is. Maar als er sprake is van een voetprobleem, zijn normale schoenen te krap, te stug en te weinig ventilerend. Sommige mensen dragen verbandschoenen na een operatie aan de voet of voeten, in dat geval is het tijdelijk. Maar er zijn ook mensen met artritis, diabetes of oedeem, die de schoenen permanent gebruiken. Voor hen zijn de verbandschoenen een uitkomst, zij kunnen hiermee weer bewegen en zijn niet meer aan huis gekluisterd.

Hoe ziet een verbandschoen eruit?

Verbandschoenen lijken op pantoffels. Er zijn hoge en lage modellen verkrijgbaar. Ze hebben meestal een grote instap en gaan gemakkelijk open en dicht. De sluiting bestaat uit klittenband, een rits of veters. De hiel zit stevig in de schoen en het voetbed wordt op maat gemaakt. Dat zorgt ervoor dat de druk op de voeten op de juiste manier verdeeld wordt. Aangedane plekken worden ontzien en de gezonde delen van de voet vangen de druk op.

De voordelen van verbandschoenen

Verbandschoenen hebben verschillende voordelen:

  • De schoenen zijn gemakkelijk te wassen. Dat zorgt voor een goede hygiëne en dat is met name na een operatie of bij een open wond geen overbodige luxe.
  • De schoenen gaan gemakkelijk aan en uit. Daardoor doet het weinig tot geen pijn om de schoenen aan te trekken en te dragen.
  • De schoenen bieden ondersteuning. Ze zijn zacht, maar stevig en beschermen de voet.
  • De schoenen zorgen ervoor dat de drager weer bewegingsvrijheid krijgt.

 

Worden verbandschoenen vergoed?

Meestal worden verbandschoenen vergoed. Er is wel een medische indicatie nodig, u moet dus een verwijzing hebben van uw medisch specialist. De verbandschoenen worden aangemeten door de orthopedisch schoentechnicus. Deze verricht metingen, bekijkt uw voetprobleem goed en vervaardigt de nodige schoentechnische aanpassingen zodat u weer prettig kunt bewegen.

Heeft u verbandschoenen nodig?

Maak dan een afspraak bij Veld Orthopedische Schoentechniek in Hoorn of Alkmaar. Wij hebben een lange staat van dienst en nemen de tijd voor u. Wij maken verbandschoenen waarmee u weer uit de voeten kunt. Heeft u vragen? Neem vooral contact met ons op, wij helpen u graag.

Contact

Veld orthopedische schoentechniek
Vestiging Hoorn
Nieuwe Steen 32D, 1625 HV Hoorn
Vestiging Alkmaar
Keesomstraat 8C, 1821 BS Alkmaar
51797429

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag

van 8.30 uur t/m 17.00 uur geopend.

Afspraak maken?

Uitgebreid formulier