Steunzolen

Goede steunzolen ondersteunen uw voeten op de plaatsen waar het nodig is. Om uw voetprobleem of pijn tijdens het bewegen zoveel mogelijk te verminderen, is het noodzakelijk dat uw steunzolen op een nauwkeurige en deskundige manier worden aangemeten. Om er zeker van te zijn dat uw steunzolen het juiste resultaat opleveren, kunt u voor het aanmeten en produceren van de steunzolen het beste naar een orthopedisch schoentechnicus gaan. Heeft u een verwijzing op medische indicatie ontvangen van uw behandelend specialist? Dan komt u wellicht in aanmerking voor vergoeding door uw zorgverzekeraar.

Waarom steunzolen?

Wie merkt dat lopen en bewegen minder prettig gaat, bijvoorbeeld door pijn, vermoeidheid of een ander voetprobleem, heeft vaak baat bij op maat gemaakte steunzolen. Deze steunzolen ondersteunen de voeten op de plaatsen waar het nodig is en zorgen ervoor dat de voeten weer in de juiste stand staan. Dankzij die ondersteuning worden de voeten ontlast op de plaatsen waar dat nodig is, zodat u weer prettig kunt bewegen. Voetproblemen komen vaak voor bij oudere mensen, maar ook jongere mensen kunnen er last van hebben. Tal van factoren spelen een rol. Voetproblemen worden niet alleen veroorzaakt door aangeboren afwijkingen of bijvoorbeeld blessures, maar ook door het dragen van verkeerd schoeisel, staand werk of overbelasting.

De verschillende soorten steunzolen

Er zijn verschillende soorten steunzolen. Het is afhankelijk van uw persoonlijke situatie en uw voetprobleem welke steunzolen voor u geschikt zijn. Uw orthopedisch schoentechnicus kan u hier meer over vertellen. Over het algemeen onderscheiden wij de volgende soorten steunzolen:

Standaard steunzolen
Standaard steunzolen zijn bijvoorbeeld te koop bij schoenwinkels, (buiten)sportzaken en bij online winkels. Ze zijn geproduceerd voor de massa, dat wil zeggen dat ‘standaard’ voetproblemen als uitgangspunt zijn genomen voor de productie van de steunzolen. Natuurlijk kunnen deze zolen uw voeten ondersteuning bieden, maar als er echt sprake is van een langdurig voetprobleem, raden wij u aan om op maat gemaakte steunzolen te dragen. Iedere voet is immers anders en een standaard oplossing zal minder comfort bieden dan een maatwerk oplossing.

Steunzolen voor dagelijks gebruik
De meeste mensen met voetproblemen ervaren dagelijks pijn tijdens het lopen en zijn dus op zoek naar een oplossing voor dagelijks gebruik. Het is belangrijk dat de steunzolen niet alleen perfect aansluiten op uw voeten, maar dat deze ook slijtvast, duurzaam en prettig in gebruik zijn. Kies dus voor steunzolen op maat met een hoge kwaliteit.

Steunzolen voor werkschoenen
Er zijn mensen die alleen voetproblemen of problemen bij het bewegen ervaren in werkschoenen. Het kan verstandig zijn om steunzolen te laten aanmeten die nauw aansluiten op uw voeten én op uw werkschoenen, zodat u weer prettig kunt werken.

Steunzolen voor sporters
Een sporter haalt graag het beste uit zichzelf. Dat geldt niet alleen voor topsporters, maar ook voor mensen die op een lager niveau bezig zijn. Pijn tijdens het lopen of bewegen kan het plezier in het sporten flink bederven. Daarnaast zorgt een optimaal bewegingspatroon voor betere sportprestaties. Om die redenen kiezen sporters vaak voor op maat gemaakte steunzolen voor in hun sportschoenen, de zogenoemde sportinlays.

De vergoeding van steunzolen

Steunzolen vallen niet onder de basis zorgverzekering. Om voor een (gedeeltelijke) vergoeding in aanmerking te komen, moet u dus aanvullend verzekerd zijn. U kunt het beste bij uw zorgverzekeraar informeren of u in aanmerking komt voor een vergoeding en zo ja, hoe hoog de vergoeding zal zijn. Daarnaast komt u alleen in aanmerking voor vergoeding als u een verwijzing op medische indicatie heeft ontvangen van uw behandelend specialist.

Een afspraak maken

Heeft u op maat gemaakte steunzolen nodig? De orthopedisch schoentechnici van Veld Orthopedische Schoentechniek helpen u graag. Wij werken uitsluitend met moderne apparatuur en materialen van hoge kwaliteit. Wilt u meer weten over de procedure voor het aanmeten van op maat gemaakte steunzolen? U leest het hier. Wilt u een afspraak maken? Klik dan op de knop ‘afspraak maken’ onder deze tekst.

Contact

Veld orthopedische schoentechniek
Vestiging Hoorn
Nieuwe Steen 32D, 1625 HV Hoorn
Vestiging Alkmaar
Keesomstraat 8C, 1821 BS Alkmaar
51797429

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag

van 8.30 uur t/m 17.00 uur geopend.

Afspraak maken?

Uitgebreid formulier