Steunzolen voor sporters kopen in Alkmaar

Sporters zijn vaak fanatiek. Ze gaan voor het beste resultaat. Juist omdat sporters zichzelf zo graag en snel willen verbeteren, overbelasten zij hun lichaam regelmatig. Voetproblemen komen bij sporters dus ook vaak voor. Soms heeft dit alleen met overbelasting te maken, maar soms is er daarnaast ook sprake van scheefstand van de voet of een afwijking in de knieën of de heupen. Op maat gemaakte steunzolen, de zogenoemde sportinlays, kunnen helpen om de druk op de voeten op de juiste manier verdelen en voetproblemen te voorkomen of te verhelpen.

 

Waarom gebruiken sporters steunzolen?

Voor een fanatiek sporter is niets zo vervelend als een blessure. Bij terugkerende blessures, blijvende voetklachten of duidelijke verschijnselen van overbelasting wordt daarom vaak gezocht naar een oplossing om de klachten te verlichten. Vaak wordt eerst advies gevraagd aan een fysiotherapeut of een podotherapeut. Deze kan de oorzaak van de klacht achterhalen en de frictiepunten lokaliseren. Het advies is regelmatig om corrigerende, op maat gemaakte steunzolen te laten aanmeten. Bij specifieke problemen zijn standaard sportschoenen met correctie vaak niet voldoende, omdat er bijvoorbeeld een verschil bestaat tussen beide voeten en omdat het corrigeren van het probleem nu eenmaal maatwerk is, want elk lichaam is anders. Maatwerk steunzolen voor sporters bieden een uitkomst.

 

Hoe worden steunzolen voor sporters aangemeten?

Bij Veld Orthopedische Schoentechniek in Alkmaar kunt u op maat gemaakte steunzolen aanschaffen. Dit is mogelijk zonder tussenkomst van de zorgverzekeraar en dient u in dit geval zelf te betalen. Tijdens een afspraak met de orthopedisch schoentechnicus worden uw voeten nauwkeurig geanalyseerd. Ook kunt u vertellen welke informatie u bijvoorbeeld van uw fysiotherapeut of podotherapeut heeft gekregen. Op basis van het onderzoek van Veld, uw verhaal en de informatie die u zelf heeft meegebracht wordt bepaald welke steunzool voor u geschikt is.

Er worden geavanceerde meettechnieken gebruikt en aan de hand van de resultaten worden de sportinlays vervolgens op maat gemaakt. Wij bekijken niet alleen de voeten, maar ook de enkels, knieën en heupen. Met twee highspeed camera’s wordt uw bewegingspatroon vastgelegd en speciale software berekent de hoeken. Op de drukplaat wordt gemeten op welke plaatsen de voeten het meeste onder druk staan en waar de druk moet worden verlicht.

De sportinlay wordt volledig op maat gemaakt en is dus ook per voet verschillend. Het voetbed vormt zich naar uw voeten en biedt steun op de juiste plaatsen. Dat zorgt ervoor dat de druk evenredig wordt verdeeld en voorkomt pijnlijke drukpunten en andere pijnklachten.

 

Zijn steunzolen altijd de oplossing voor sporters?

Steunzolen bevorderen het loopcomfort en helpen om de voeten op de juiste plaatsen te ondersteunen, maar zijn natuurlijk geen wondermiddel tegen overgewicht, een slechte looptechniek of een te snelle trainingsopbouw. Dit zijn allemaal zaken waar u zelf rekening mee moet houden en waarmee u blessures vaak vroegtijdig kunt voorkomen.

Ons doel is altijd dat u weer prettig en pijnloos kunt bewegen. Bent u op zoek naar goed advies of heeft u interesse in speciale, op maat gemaakte steunzolen voor sporters? Wij helpen u graag. Neem contact met ons op voor meer informatie. 

 

Veld Alkmaar in de herfstvakantie twee dagen dicht

...

Veld Alkmaar in de herfstvakantie twee dagen dicht

In verband met de herfstvakantie is de vestiging van Veld Orthopedische Schoentechniek in Alkmaar op donderdag 24 oktober en op vrijdag 25 oktober gesloten. De vestiging in Hoorn is gewoon open.

Lees meer
 

Rob Verhoogt in het Noordhollands Dagblad

...

Rob Verhoogt in het Noordhollands Dagblad

Op zaterdag 29 juni publiceerde het Noordhollands Dagblad een uitgebreid artikel over het dankbare werk van Veld Orthopedische Schoentechniek. 

Lees meer
 

Open dag vestiging Alkmaar op zaterdag 6 oktober 2018

...

Open dag vestiging Alkmaar op zaterdag 6 oktober 2018

Veld Orthopedische Schoentechniek staat voor individueel maatwerk, kwaliteit, comfort en service. Onze aanpak resulteert al ruim 40 jaar in een groot aantal tevreden cliënten, die dankzij de inzet van ons hechte en ervaren team weer prettig kunnen lopen. In 2017 hebben wij ons werkveld uitgebreid. In Alkmaar is een nieuwe vestiging geopend aan de goed bereikbare Keesomstraat 8c. Komt u zaterdag 6 oktober kennismaken? 

Lees meer

Contact

Veld orthopedische schoentechniek
Vestiging Hoorn
Nieuwe Steen 32D, 1625 HV Hoorn
Vestiging Alkmaar
Keesomstraat 8C, 1821 BS Alkmaar
51797429

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag

van 8.30 uur t/m 17.00 uur geopend.

Afspraak maken?

Uitgebreid formulier