Sportinlays

Sommige sporters ervaren klachten aan de voeten. Door het vele sporten komt er veel druk te staan op de voeten. De voeten worden meer belast en dit leidt vaak tot voetproblemen en blessures. Om blessures te voorkomen of voetproblemen te verhelpen kunnen sportinlays worden aangemeten.

Wat zijn sportinlays?

Sportinlays ondersteunen uw voeten tijdens sportieve activiteiten. Het is belangrijk dat u een sportinlay op maat laat maken, iedere sport vraagt namelijk om een ander type sportinlay. Een sportinlay voor een wielrenner kan een tegenovergesteld effect hebben wanneer deze wordt gebruikt voor hardlopen. Iedere sport kent namelijk eigen bewegingen en vraagt om speciale aanpassingen in de sportinlay.

Kan ik mijn steunzolen gebruiken voor sporten?

Steunzolen zijn bedoeld voor dagelijks gebruik en ondersteunen uw voeten tijdens het lopen. Wanneer u echt actief bezig bent met bijvoorbeeld hardlopen, fietsen of golfen dan is een standaard steunzool vaak niet optimaal. U beweegt op een andere manier en dit vraagt om een andere ondersteuning voor uw voeten. Daarom is het belangrijk om voor sportieve activiteiten een sportinlay op maat te laten maken.

Sportinlay laten aanmeten

Om een sportinlay op maat te laten maken kunt u een afspraak maken met onze orthopedische schoentechnicus. Deze afspraak kunt u alleen maken wanneer u een verwijzing van een medisch specialist heeft.
Tijdens deze eerste afspraak onderzoeken wij uw looppatroon, bespreken wij uw klachten en nemen wij voetafdrukken. Daarna worden de sportinlays op maat gemaakt. Het duurt ongeveer twee weken voordat deze geleverd kunnen worden.

Hoe worden sportinlays gemaakt?

Tijdens uw afspraak worden uw voeten gemeten en wordt er een voetafdruk gemaakt. Ook kijken wij naar de stand van de enkels en heupen. Wij gebruiken speciale software om vast te kunnen leggen hoe u beweegt. Deze informatie worden verwerkt in een volledig op maat gemaakte sportinlay. Er wordt eerst een gipsafdruk gemaakt en deze wordt uiteindelijk gebruikt om het echte model te maken.

Worden sportinlays vergoed?

Vanuit de basisverzekering worden sportinlays helaas niet vergoed. Heeft u een aanvullende verzekering, dan worden sportinlays vaak wel vergoed. Om aanspraak te kunnen maken op een vergoeding van uw zorgverzekeraar dient u een verwijzing van uw huisarts te hebben ontvangen. Heeft u recht op een vergoeding, dan declareren wij de kosten voor de sportinlays direct bij uw verzekering.

Afspraak inplannen

Heeft u een verwijzing van een medisch specialist voor op maat gemaakte sportinlays? Dan kunt u contact met ons opnemen voor een afspraak. Ook als u veel sport en klachten ervaart, maar geen verwijzing van een arts heeft gekregen, kunnen sportinlays iets voor u zijn. In dit geval moet u de sportinlays wel zelf betalen. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Contact

Veld orthopedische schoentechniek
Vestiging Hoorn
Nieuwe Steen 32D, 1625 HV Hoorn
Vestiging Alkmaar
Keesomstraat 8C, 1821 BS Alkmaar
51797429

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag

van 8.30 uur t/m 17.00 uur geopend.

Afspraak maken?

Uitgebreid formulier