Sport inlegzolen

Bewegen moet goed voelen. Als een sporter pijn heeft tijdens het sporten, gaat het plezier er snel af. Pijn- en blessurevrij sporten is niet voor iedereen vanzelfsprekend, maar gelukkig is er vaak wel iets aan te doen als er tijdens het sporten pijnklachten optreden. Voetproblemen, maar ook problemen aan de enkels en knieën, ontstaan vaak door overbelasting of door bijvoorbeeld een verkeerd bewegingspatroon. Mogelijk zijn op maat gemaakte sport inlegzolen een oplossing. Dat zijn losse zolen voor in de sportschoenen, die volledig op maat worden gemaakt en de voeten daar ondersteunen waar het nodig is. Het is wel belangrijk om eerst de oorzaak van het probleem te achterhalen. Dat kan bijvoorbeeld in samenspraak met een medisch specialist en uw orthopedisch schoentechnicus.

Wat zijn sport inlegzolen?

Sport inlegzolen worden volledig op maat gemaakt. Ze worden in de sportschoenen geplaatst en bieden de voeten de juiste ondersteuning. Die ondersteuning zorgt ervoor dat de voeten op de juiste plaatsen worden belast en dat de druk op de voeten goed wordt verdeeld. Sport inlegzolen worden per voet gemaakt, want het probleem dat bij de ene voet aanwezig is, hoeft bij de andere voet natuurlijk niet altijd te bestaan.

Hoe worden sport inlegzolen aangemeten?

Het aanmeten van sport inlegzolen vereist grote nauwkeurigheid en specialistische kennis van de voeten en van het bewegingsapparaat. U kunt sport inlegzolen dus het beste laten aanmeten door een ervaren orthopedisch schoentechnicus. Bij Veld Orthopedische Schoentechniek begint de procedure met een gesprek over het probleem dat u tijdens het sporten ervaart. Daarna zetten wij geavanceerde meettechnieken in om de stand van de voeten, de enkels en de heupen in kaart te brengen. Daarnaast gebruiken wij twee highspeed camera’s om uw bewegingspatroon tijdens het lopen te analyseren. Tenslotte neemt u plaats op de drukplaat, waardoor duidelijk wordt op welke wijze de druk over de voeten verdeeld is. Hierna worden de sport inlegzolen vervaardigd. Hiervoor wordt duurzaam en kwalitatief hoogwaardig materiaal gebruikt.

Worden sport inlegzolen vergoed?

Sport inlegzolen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Als u aanvullend verzekerd bent, kan het zijn dat u wel in aanmerking komt voor een vergoeding. Neem contact op met uw zorgverzekeraar als u wilt weten welke mogelijkheden u heeft. Wilt u meer weten over de prijzen van de sport inlegzolen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij informeren u graag.

Wat kan ik verder doen om blessures tegen te gaan?

Blessures voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Veel klachten ontstaan door overbelasting. Bouw een sportschema dus altijd rustig op en loop niet door als u klachten ervaart. Besef dat veel sporten de voeten flink belasten en dat intensief sporten veel van uw voeten vraagt. Neem dus ook altijd voldoende rust.

Sport inlegzolen aanschaffen

Heeft u belangstelling voor sport inlegzolen? U bent welkom bij de vestigingen van Veld Orthopedische Schoentechniek in Hoorn en Alkmaar. Wij leggen uit hoe de sportzolen uw klachten kunnen verhelpen of voorkomen en hoe deze uiteindelijk ook zorgen voor betere sportprestaties. Neem voor meer informatie contact met ons op via 0229 23 63 57 en maak meteen een afspraak.

Contact

Veld orthopedische schoentechniek
Vestiging Hoorn
Nieuwe Steen 32D, 1625 HV Hoorn
Vestiging Alkmaar
Keesomstraat 8C, 1821 BS Alkmaar
51797429

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag

van 8.30 uur t/m 17.00 uur geopend.

Afspraak maken?

Uitgebreid formulier