Semi-orthopedische kinderschoenen

Heeft uw kind voetproblemen en ervaart hij of zij hierdoor problemen met de dagelijkse bezigheden? Sommige kinderen hebben aangeboren voetproblemen, maar voetproblemen kunnen ook plotseling ontstaan. Deze vervelende klachten kunnen wellicht opgelost worden door het dragen van (semi-)orthopedische schoenen. Zo kan uw kind weer actief bezig zijn zonder pijnklachten. Benieuwd naar de mogelijkheden van semi-orthopedische kinderschoenen? Lees dan verder.

Waarom semi-orthopedische kinderschoenen?

Semi-orthopedische schoenen voor kinderen zijn standaardmodellen met aanpassingen. Deze aanpassingen worden speciaal gedaan voor het kind en zijn dus niet overdraagbaar. Kinderen komen in aanmerking voor semi-orthopedische schoenen wanneer de voeten afwijken van het gemiddelde, maar niet zodanig dat volledig orthopedische schoenen nodig zijn. Aanpassingen aan de schoen zijn bijvoorbeeld om de voet extra balans te geven of meer ruimte te creëren voor brede voeten.

Semi-orthopedische kinderschoenen laten aanmeten

Heeft uw kind voetklachten of andere lichamelijke klachten die voortkomen uit een verkeerde voetstand? Dan kunt u semi-orthopedische schoenen laten aanmeten. Om deze vergoed te krijgen vanuit de verzekering moet u wel een verwijzing hebben van een huisarts of andere medisch specialist.

Nadat u een verwijzing heeft gekregen kunt u een afspraak maken bij ons. Tijdens de eerste afspraak met onze orthopedische schoentechnicus worden de voetmaten van uw kind opgemeten en wordt er een voetafdruk gemaakt. Vervolgens worden de semi-orthopedische schoenen besteld.

Zijn er ook mooie semi-orthopedische kinderschoenen?

Jazeker! Wij begrijpen dat kinderen het liefst mooie schoenen dragen. Het is daarom mogelijk om een kinderschoen te bestellen die van de buitenkant op een normaal model lijkt. Er zijn verschillende modellen beschikbaar, zoals gympen of laarsjes. Tijdens de eerste afspraak nemen wij samen met u en uw kind alle mogelijkheden door om uiteindelijk een passende kinderschoen te kunnen maken.

Worden semi-orthopedische kinderschoenen vergoed?

Semi-orthopedische kinderschoenen vallen onder de basisverzekering. U bent dus verzekerd en heeft recht op een vergoeding. Dit geldt echter alleen wanneer u een verwijzing heeft gekregen van een medisch specialist voor het aanmeten van deze schoenen. U hoeft zelf niks met uw verzekering te regelen, wij declareren de kosten van uw schoenen rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van semi-orthopedische kinderschoenen? Veld Orthopedische Schoentechniek helpt u graag. Neem voor meer informatie over orthopedische schoenen en onze diensten contact met ons op.

 

Contact

Veld orthopedische schoentechniek
Vestiging Hoorn
Nieuwe Steen 32D, 1625 HV Hoorn
Vestiging Alkmaar
Keesomstraat 8C, 1821 BS Alkmaar
51797429

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag

van 8.30 uur t/m 17.00 uur geopend.

Afspraak maken?

Uitgebreid formulier