Orthopedische schoenen

Orthopedische schoenen worden gemaakt door een orthopedisch schoentechnicus en zijn bedoeld voor mensen die door een voetprobleem aan één of beide voeten geen gewone schoenen kunnen dragen. Denk hierbij aan mensen met bijvoorbeeld diabetes of reuma, maar ook aan mensen die aan aangeboren voetafwijking hebben of bij wie de voetproblemen zijn ontstaan na een ongeval. Wat de reden ook is, goede orthopedische schoenen zorgen er in zo’n geval vaak voor dat iemand weer prettig kan lopen en bewegen.

Wanneer orthopedische schoenen?

Meestal bepaalt u niet zelf of u orthopedische schoenen nodig heeft. Waarschijnlijk gaat u met uw klachten eerst naar een medisch specialist, die u verder helpt. Als deze behandelend specialist aangeeft dat u orthopedische schoenen nodig heeft, wordt u doorverwezen naar een orthopedisch schoenmaker die de orthopedische schoenen voor u maakt. Veld Orthopedische Schoentechniek maakt orthopedische schoenen op maat. Wij onderscheiden de volgende schoentechnische oplossingen:

 

 • Volledig orthopedische schoenen
  Volledig orthopedische schoenen worden helemaal op maat gemaakt. Deze schoenen zijn dus bedoeld voor mensen met ernstige voetproblemen.
 • Semi-orthopedische schoenen
  Semi-orthopedische schoenen gaan uit van een basismodel, waaraan schoentechnische aanpassingen mogelijk zijn. Deze schoenen zijn geschikt voor mensen met minder ernstige voetproblemen.
 • Voorlopige orthopedische schoenen
  Voorlopige orthopedische schoenen zijn bedoeld voor mensen die tijdelijk geen normale schoenen kunnen dragen, bijvoorbeeld na een operatie.
 • Op maat gemaakte inlegzolen
  Op maat gemaakte inlegzolen zijn geschikt voor mensen met milde voetproblemen. Wanneer het voetprobleem verholpen kan worden met enkel een schoentechnische aanpassing in de zool, worden op maat gemaakte inlegzolen aanbevolen.

Wat doet de orthopedisch schoentechnicus?

Als u een eerste afspraak bij de orthopedisch schoentechnicus heeft gemaakt, wordt tijdens de afspraak met u besproken welke schoentechnische aanpassing nodig is. Er worden nauwkeurige metingen verricht en er wordt een loopanalyse gedaan. Hiervoor wordt geavanceerde apparatuur gebruikt. De orthopedisch schoentechnicus bespreekt daarnaast ook de mogelijkheden met u. Wat is uw smaak? Welke kleur vindt u mooi en welk materiaal wordt gebruikt? Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met uw persoonlijke wensen. Ook wordt u nader geïnformeerd over de kosten van de schoenen, de hoogte van de vergoeding door uw zorgverzekeraar, de levertijden en het onderhoud van de schoenen.

Heeft u orthopedische schoenen nodig?

Maak dan een afspraak bij Veld Orthopedische Schoentechniek in Alkmaar of in Hoorn. Neem de verwijsbrief die u van uw behandelend specialist heeft ontvangen mee naar de afspraak.

 

Contact

Veld orthopedische schoentechniek
Vestiging Hoorn
Nieuwe Steen 32D, 1625 HV Hoorn
Vestiging Alkmaar
Keesomstraat 8C, 1821 BS Alkmaar
51797429

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag

van 8.30 uur t/m 17.00 uur geopend.

Afspraak maken?

Uitgebreid formulier