Orthopedische schoenen op maat

Heeft u voetproblemen en helpen uw steunzolen of semi-orthopedische schoenen onvoldoende? In dat geval kunt u in aanmerking komen voor orthopedische schoenen op maat. Deze schoenen worden speciaal voor u gemaakt zodat uw voetproblemen en andere lichamelijke klachten die hieruit voortkomen opgelost kunnen worden. Orthopedische schoenen zijn altijd op maat gemaakt: ze zijn individueel naar maat vervaardigd en dus niet overdraagbaar. Benieuwd naar het proces van op maat gemaakte orthopedische schoenen? Wij leggen u meer uit over onze werkwijze.

Wanneer zijn orthopedische schoenen nodig?

Indien u voetklachten ervaart, of andere lichamelijke klachten waarbij het probleem oorspronkelijk aan de voeten ligt, kan uw huisarts u naar ons doorsturen. Met deze verwijzing kunt u orthopedische schoenen kunt laten aanmeten. Heeft u een verwijzing van een medisch specialist ontvangen, dan worden uw orthopedische schoenen door uw verzekering vergoed.

Orthopedische schoenen op maat bij Veld Orthopedische Schoentechniek

Wij zijn al meer dan 40 jaar dé orthopedisch schoenspecialist in de kop van Noord-Holland. Als echte ervaringsdeskundige zijn wij bekend met alle mogelijke voetproblemen en bieden wij een op maat gemaakte oplossing in de vorm van orthopedische schoenen. Ons doel? Iedereen blij en zonder klachten de deur uit zien lopen. Op zijn of haar nieuwe orthopedische schoenen natuurlijk!

Orthopedische schoenen laten aanmeten

Nadat u een verwijzing heeft ontvangen kunt u een afspraak bij ons inplannen. Tijdens deze eerste afspraak bespreken wij uw klachten. Ook zullen wij uw voeten opmeten en een voetafdruk maken. Deze gegevens dienen als maatstaf en worden gebruikt om uw orthopedische schoenen volledig op maat te kunnen maken.

Model orthopedische schoen uitkiezen

De binnenkant van uw orthopedische schoen is geheel aangepast naar uw voeten. Dit is niet erg, want deze binnenkant ziet natuurlijk niemand! Wij begrijpen heel goed dat u het liefst mooie schoenen draagt. Orthopedische schoenen hebben niet echt het imago van een mooie, hippe schoen. Toch kunnen wij tegenwoordig hele mooie schoenen maken die er van de buitenkant als ‘normale’ schoenen uitzien! U kunt uit verschillende modellen kiezen, ook dit bespreken wij tijdens het eerste gesprek.

Levertijd orthopedische schoenen

Na het opmeten van alle maten, het maken van een voetafdruk en het uitzoeken van een schoenmodel is het tijd voor stap 2: het op maat maken van uw orthopedische schoenen. Wij werken niet met standaardmodellen wat inhoudt dat alles echt voor u gemaakt wordt. Dit houdt helaas wel in dat de meeste schoenen een levertijd hebben van 12 weken. Kunt u door de ernst van uw klachten niet zo lang wachten, dan bieden wij een tijdelijke oplossing. Wij kunnen namelijk een paar voorlopige orthopedische schoenen maken. Deze hebben een levertijd van 2 weken en kunt u dragen terwijl u wacht op uw orthopedische schoenen.

Afspraak inplannen

Wilt u meer weten over onze orthopedische schoenen? Of wilt u een afspraak inplannen? Neem dan contact met ons op!

Contact

Veld orthopedische schoentechniek
Vestiging Hoorn
Nieuwe Steen 32D, 1625 HV Hoorn
Vestiging Alkmaar
Keesomstraat 8C, 1821 BS Alkmaar
51797429

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag

van 8.30 uur t/m 17.00 uur geopend.

Afspraak maken?

Uitgebreid formulier