Het verschil tussen orthopedische schoenen en semi-orthopedische schoenen

Wat is het verschil tussen orthopedische schoenen en semi-orthopedische schoenen? Die vraag wordt ons regelmatig gesteld. Orthopedische schoenen zijn volledig maatwerk. Wij laten veel voorbeelden en materialen zien, maar de uiteindelijke orthopedische schoen wordt helemaal op maat gemaakt. Een semi-orthopedische schoen gaat uit van een basismodel, u kiest in dat geval dus een schoen uit de collectie. Semi-orthopedische schoenen zijn zo gemaakt dat er ruimte is voor op maat gemaakte voetbedden. Ook is het mogelijk om schoentechnische aanpassingen te doen, daar waar dat nodig is.

 

Heb ik orthopedische of semi-orthopedische schoenen nodig?

Dat hangt af van uw klachten en het (voet)probleem dat er de oorzaak van is. Voor semi-orthopedische schoenen wordt vaak gekozen als een klacht niet kan worden verholpen met op maat gemaakte steunzolen, maar als een volledig orthopedische schoen ook weer niet nodig is. Semi-orthopedische schoenen worden daarom ook vaak aangemeten bij kinderen. Zij zijn nog in de groei en hebben regelmatig nieuwe schoenen nodig. Ook kunnen problemen tijdens de groei soms worden gecorrigeerd of is er, naarmate het kind ouder wordt, een andere aanpassing nodig.

De keuze voor orthopedische schoenen of semi-orthopedische schoenen wordt door uw behandelend specialist gemaakt. Ook uw orthopedisch schoentechnicus adviseert u over de mogelijke oplossingen.

 

Orthopedische of semi-orthopedische schoenen laten aanmeten

Het aanmeten van orthopedische of semi-orthopedische schoenen is het werk van een orthopedisch schoenmaker, ofwel een orthopedisch schoentechnicus. U heeft een verwijzing van een behandelend specialist nodig om de schoenen te laten aanmeten. Daarmee komt u ook in aanmerking voor vergoeding door uw zorgverzekeraar. Hoe dat werkt leggen wij u hier uit.

Tijdens de eerste afspraak wordt nauwkeurig onderzoek verricht. Wij maken een scan van uw voeten, bekijken de stand van de voeten en enkels en analyseren uw looppatroon. Daarna gaan wij over tot de keuze van het model, het materiaal en de kleur van de schoenen. Natuurlijk wordt hierbij veel rekening gehouden met uw wensen. Tegenwoordig zijn orthopedische schoenen verkrijgbaar in de meest uiteenlopende, eigentijdse modellen. Is er een keuze gemaakt? Dan worden de schoenen vervaardigd. De levertijd van semi-orthopedische schoenen is zes weken. Volledig op maat gemaakte orthopedische schoenen hebben een levertijd van twaalf weken.

 

Meer informatie

Heeft u orthopedische of semi-orthopedische schoenen nodig? Maak dan een afspraak met een orthopedisch schoentechnicus van Veld Orthopedische Schoentechniek in Hoorn of Alkmaar. Ook als u nog vragen heeft kunt u natuurlijk contact met ons opnemen.

 

 

Veld Alkmaar in de herfstvakantie twee dagen dicht

...

Veld Alkmaar in de herfstvakantie twee dagen dicht

In verband met de herfstvakantie is de vestiging van Veld Orthopedische Schoentechniek in Alkmaar op donderdag 24 oktober en op vrijdag 25 oktober gesloten. De vestiging in Hoorn is gewoon open.

Lees meer
 

Rob Verhoogt in het Noordhollands Dagblad

...

Rob Verhoogt in het Noordhollands Dagblad

Op zaterdag 29 juni publiceerde het Noordhollands Dagblad een uitgebreid artikel over het dankbare werk van Veld Orthopedische Schoentechniek. 

Lees meer
 

Open dag vestiging Alkmaar op zaterdag 6 oktober 2018

...

Open dag vestiging Alkmaar op zaterdag 6 oktober 2018

Veld Orthopedische Schoentechniek staat voor individueel maatwerk, kwaliteit, comfort en service. Onze aanpak resulteert al ruim 40 jaar in een groot aantal tevreden cliënten, die dankzij de inzet van ons hechte en ervaren team weer prettig kunnen lopen. In 2017 hebben wij ons werkveld uitgebreid. In Alkmaar is een nieuwe vestiging geopend aan de goed bereikbare Keesomstraat 8c. Komt u zaterdag 6 oktober kennismaken? 

Lees meer

Contact

Veld orthopedische schoentechniek
Vestiging Hoorn
Nieuwe Steen 32D, 1625 HV Hoorn
Vestiging Alkmaar
Keesomstraat 8C, 1821 BS Alkmaar
51797429

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag

van 8.30 uur t/m 17.00 uur geopend.

Afspraak maken?

Uitgebreid formulier